miercuri, mai 16, 2007

Pe marile ecrane: Iluzionistul


Unul dintre cele mai noi filme care poate fi urmarit din11 mai si pe marile ecrane din Romania este "Iluzionistul"(The Illusionist), o ecranizare a nuvelei lui Steven Millhauser, "Eisenheim the Illusionist".
"Iluzionistul" este cel mai nou film realizat de producatorii filmelor "Crash" si "Sideways", premiate de catre Academia Americana de Film. In rolul principal il regasim pe Edward Norton, cunoscut publicului din filmele "Fight Club", "American History X" si multe altele. Norton a fost nominalizat la Premiile Academiei. Alaturi de Eduard Norton, putem urmari si prestatia lui Paul Giamatti (Cinderella Man, Sideways), amandoi in rolurile unor barbati in plina disputa a spiritelor. Norton intruchipeaza un magician misterios, numit Eisenheim, care incalca legile naturii dupa bunul plac in fata unui public ingrozit. Giamatti il flancheaza, jucand rolul agerului inspector sef Uhl, un vienez dedicat respectarii legii. Pentru acesta magia nu isi are locul in lumea sa atat de ordonata. Eroina feminina este interpretata de Jessica Biel. Ea este frumoasa si enigmatica Sophie von Teschen, careia intalnirea cu asa-numitul Eisenheim ii altereaza implacabil destinul. Eisenheim se apropie periculos de mult de a dezvalui secretul intunecat pe care aceasta il ascunde.
"Iluzionistul" este produs de catre Michael London (Sideways), Brian Koppelman (Interview with the Assassin), David Levien (Interview with the Assassin), Cathy Schulman and Bob Yari (Crash) si a fost realizat cu ajutorul unei echipe superlative de artizani, dintre care : director de imagine - Dick Pope BSC ("Topsy-Turvy"); monteur Naomi Geraghty (Hotel Rwanda); scenograf - Ondrej Nekvasil ( castigatorul premiului Emmy winner pentru Anne Frank: The Whole Story); designer de costume - Ngila Dickson (castigatoarea premiului Oscar pentru The Lord of the Rings: The Return of the King); si compozitor - Philip Glass (nominalizat la premiile Academiei pentru The Hours). Castingul a fost realizat de Deborah Aquila ASC, Tricia Wood ASC si Nina Gold. Jane Garnett a fost producatorul executiv, co-producatori ei fiind Tom Nunan, Ted Liebowitz, Joey Horvitz cu Tom Karnowski, Matthew Stillman si David Minkowski.





Un comentariu:

Adi spunea...

Iluzionistul, a fost un film frumos.


securitate it